EkstenzijeEkstenzije frizerski studio Green Room

O ekstenzijama kruže raznovrsne priče i koga god da pitate imati će neko svoje mišljene. Nakon nekog vremena ustanovite da su i mišljenja i savjeti vezani uz ekstenzije podosta oprečni. Često se čuje da su ekstenzije štetne za kosu, ružne i štošta drugo… Josip Huis vlasnik Frizerskog Studia Green Room kaže da je to točno ukoliko se ne informirate i ne odlučite na pravilan postupak ugradnje ekstenzija.

Kvaliteta ekstenzije

Razna istraživanja su potvrdila da ekstenzije sumnjive kvalitete mogu oštetiti kosu. Isto tako, neprofesionalno postavljene ekstenzije mogu dovesti do pojave boli. Gledajući po kvaliteti, puno je vrsta različitih ekstenzija i na kraju priče, uz kvalitetu postave, upravo je kvaliteta kose (ekstenzije) ta koja će odrediti dali će izgled biti prirodan i koliko dugo će trajati.

Ekstenzije generalno gledajući dijelimo na ekstenzije od prirodne kose i sintetičke ekstenzije. Mislimo da je suvišno napominjati kako su ekstenzije od prirodne kose daleko kvalitetnije. Ekstenzije sintetičkog porijekla izgledaju umjetno, i što god s njima radili nikada ne možete postići savršeno prirodan izgled. Držeći do svog ugleda i krajnjeg zadovoljstva naših klijenata Frizerski studio Green Room ugrađuje isključivo ekstenzije od prirodne kose.

Ekstenzije od prirodne kose


Ekstenzije

Dakle odlučili smo se za ekstenzije od prirodne kose. Što sad? Izbor ovakvih ekstenzija je poprilično velik. Slijedeća stvar o kojoj valja voditi računa je odabir pravog tipa prirodne kose. Ukoliko odaberete recimo ekstenziju od azijske kose te takvu ekstenziju implementirate na svoju kosu izgledati ćete poprilično smiješno i neprirodno (pod pretpostavkom da niste Azijat, već Europljanin). Naime, o čemu se radi? Azijati i Afrikanci imaj drugačiju teksturu i strukturu kose od Europljana. Dakle naša preporuka je da se prije tretmana ugradnje ekstenzija posavjetujete sa svojim stilistom kako bi vam pomogao odabrati tip ekstenzije koji vam najbolje pristaje. Frizerski studio Green Room frizerski je salon čije će vam stručno osoblje uvijek rado dati savjet i pružiti sve relevantne informacije o tretmanu za koji se odlučite.

Generalno gledajući prema kvaliteti tipa kose, za naše podneblje su poželjne ekstenzije od kvalitetne europske kose. Takve ekstenzije mogu se nabaviti kao već prirodno ravne ili prirodno valovite. Generalno gledajući (u svjetskim razmjerima) ekstenzije od europske kose su najkorištenije. Dugotrajne su i lijepo izgledaju uz pažljivo i pravilno održavanje.

Prema mnogim izvorima najkvalitetnije ekstenzije su one od tzv. ruske kose (tu ubrajamo i susjedne zemlje poput Poljske i okolna područja) . Postoje brojne polemike o tome dali ruska kosa uopće postoji (kao zasebna kategorija), ili su to samo marketinški trikovi kako bi se povećala zarada pojedinih proizvođača ekstenzija? Neki idu čak toliko daleko da tvrde kako je to tako zbog genetskih predispozicija dok drugi tvrde da je za to zaslužan zemljopisni položaj… Navodno čak postoje cijele obitelji koje gaje kosu i ne koriste nikakve kemijske preparate kako bi bila što prirodnija i postigla što bolju cijenu. Budući da je takva ekstenzija daleko najskuplja, ukoliko se odlučite na ovakav tip ekstenzije, potrudite se da dobijete dokaze da stvarno dobivate originalnu kvalitetu za svoj novac. Bez ustručavanja zatražite certifikat o originalnosti, te ako vam ne uspiju dokazati porijeklo i originalnost ekstenzije radije nemojte pristajati na takvu kupnju.

Strojno i ručno rađene ekstenzije

Gotova ekstenzija koja je pripremljena za ugradnju može biti rađena ručno ili strojno. Ručno rađene ekstenzije su skuplje, ali su zato kvalitetnije i dulje traju. Ekstenzije od tzv. europske kose su uglavnom ručno izrađene, te se tek rijetko pojavljuju u strojnoj izvedbi. Sve, ali baš sve originalne ekstenzije od tzv. ruske kose rađene su ručno. Ukoliko si možete priuštiti, sa takvim ekstenzijama dobiti ćete savršeno prirodan izgled.

Izgled Ekstenzija

Često se postavlja pitanje „kako izgledam s ekstenzijama?“ odnosno „kako bih izgledao/la da ugradim ekstenzije?“ Frizerski studio Green Room daje vam vrlo jednostavan odgovor. U konačnici vaš izgled će ovisiti o stručnosti vašeg stilista i kvaliteti ekstenzija, a trebao bi biti upravo onakav kakav bi bio da ste ugojili svoju vlastitu kosu. Upravo to trebate zahtijevati i ne pristajati na ništa manje!

Cijena ekstenzija

Prije nego započnete tretman ugradnje ekstenzija dobro razmislite o tome što želite u konačnici postići i koliko novaca imate na raspolaganju. Tretman postavljanja ekstenzija nije jeftin i nikada neće ni biti. Pojavljuju se mnogi frizerski saloni koji nude jeftinu ugradnju, no upamtite takvi tretmani u konačnici budu najskuplji. Ne želite platiti nešto čime nećete biti zadovoljni i što će kratko trajati, zar ne?

Frizerski studio Green Room frizerski je salon koji Vam nudi vrhunsku uslugu i najkvalitetnije proizvode po optimalnim cijenama za dugotrajan i lijep prirodan izgled.

Izgradite svoj stil uz Frizerski studio Green Room